marți, 2 aprilie 2013

Program zilnic 1 an jumate

Trezirea: 6-6:30 - nașpa rău... copil mârâit, mamă cu ochii lipiți; 6:30 - 7:30 - fantastic, obosește repede, la prânz adoarme mult mai ușor (deși sunt șanse să doarmă mai mult ceea ce afectează sigur somnul de seară); 7:30 - 8:30 - extraordinar, se întâmplă foarte rar si ne bucurăm de fiecare zi când se trezește așa
Micul dejun - durează cam jumate de oră din momentul trezirii

Stăm pe oliță - o oră, timp în care ne jucăm cu toate (dar absolut toate) jucăriile, învățăm lucruri noi, citim, vorbim, copilul e odihnit, vesel și deschis la lucruri noi

Curățenie, mâncare, treburi casnice - până la prânz asta facem.

Prânzul - 11:30 - 12 - mănâncă repede o ciorbiță, sau supă de pui

Somn - 12 - 14 - liniște, pace și somn, atât ea cât și eu.

14 - 15 - alergat după copil  să îl îmbrac să mergem la tobogane.

15-17 - locul de joacă plin, eu alerg după ea, ea aleargă după copiii mai mari. E locul preferat de scormonit după mucuri de țigară și rahat de câine  Plecam la 17 după rugăminți fierbinți, promisiuni că nu mai calc în veci cu mândra pe acolo și urlete disperate.

17 - 19:30 - ne spălăm pe mâini și mâncăm felul 2 (mâncare gătită +desert fructe), îl călărim pe tati,  că doar s-a odihnit la muncă, nu? Și ne uităm la televizor.

19:30 -20:30 - spălat pe dinți (mami, scuipă, nu înghiți) , întâi freacă mami dinții și apoi Bianca, după care intrăm în baie unde împroșcă apa peste tot, urlă ca din gură de șarpe când încearcă mami să o spele pe cap și protestează vehement la orice încercare de a o scoate din cadă - o bucurie. Urmează îmbrăcatul în pijamale și lăpticul... fără evenimente deosebite.

20:30 - 21 - somn de voie oh joy. Mami mai are de făcut cina, de spălat vasele, de făcut duș și băgat la somn că nu se știe niciodată ce gânduri are puștoaica.

Noaptea se trezește o dată să mănânce (pe la 12 - 1) si o dată să o luăm în pat cu noi (pe la 4-5).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu