joi, 7 ianuarie 2016

Retete


Se pune apa pe aragaz.
Se scoate curcanul din congelator. Se pun la loc in congelator impingand cu piciorul celelalte pachete de carne care au picat odata cu pachetul de curcan.
Se trece pachetul cu carne din curcan sub jet de apa calda.
Descoperim ca de fapt erau 2 pachete mai mici. Unul il infigem la loc in congelator. Mai strangem o data pachetele care se incapataneaza sa cada de-a valma din congelator. Avem grija sa ramana inchisa usa congelatorului.
Punem carnea in apa si plecam sa linistim copilul urlator. Pe drum ii explicam celuilalt copil de ce nu e o idee buna sa manjeasca peretii cu apa amestecata cu... (??) " e plastilina cu hartie mami".
Luam copilul urlator in brate si ne intoarcem in bucatarie. Adunam niste cani/pahare/farfurii din sufragerie. Dam drumul la apa cu intentia sa spalam vasele pana fierbe carnea. Urla cea mica. Oprim apa si o ducem la sora'sa sa se joace impreuna.
Aprindem aragazul si spalam vasele. Urla amandoua in cor.
" Maaami, cred ca ii e foame, de aia plange!"
Schimbam si hranim copilul mic. Adoarme la san. Incercam sa o mutam in patut. Nu se lasa demufat. mai butonam nitel pe facebook. Tot nu vrea. Mai trimitem niste mesaje. In sfarsit scapa sanul, bag repede suzeta, o mut in patut si merg la bucatarie. Intre timp Bianca a trecut la pictatul oglinzii cu acuarele (oh well, de aia le zice acuarele, ca se sterg cu apa).
Realizez ca  a scazut la jumate apa din oala si inca nu am pus legumele. Le arunc repede in oala, ii curat Biei o banana si un mar (gustare) si pun legume la aburit pt pranzul piticei.
Fierb toate, arunc niste taitei in oala si scot carnea. Mai scot din congelator o bucata de aluat de saratele (varianta universala, bun la toate). O rog pe Bia sa taie marunt ciupercile. Ma duc sa vad ce face pitica. Mai adun niste rufe murdare de pe jos si le pun la spalat. ii multumesc Biei pt lucrul bine facut si o dau afara din bucatarie ca sa toc ceapa. Adun de pe jos bucatile de ciuperci taiate de Bia si le arunc. Pun intr-o tigaie un pic de unt, arunc peste el ciupercile, ceapa si dau la foc mic. Bag carnea la robot cateva secunde, apoi o pun peste ciuperci si ceapa. Mai adaug si niste marar si opresc focul. Intind guguloiul de aluat semiinghetat pe o tava rotunda. Il inteapa Bianca cu o furculita si il dau la cuptor. Amestec 2 oua in umplutura, scot aluatul si o torn pese. Rad si niste gouda ca din aia am in casa. Ma intorc sa caut o carpa. Mai rad niste gouda ca a mancat Bia jumate din ea. Mai las la cuptor fix 10 min, cat sa se intareasca oul si sa se topeasca branza.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu